Emailová šablona

HTML Email šablona

Dnešním článkem Vám poradíme, jak optimalizovat HTML email, aby se správně zobrazoval v emailových schránkách. Stále se setkáváme s HTML emaily, které jsou nakódované jako webové stránky.

Struktura Emailové šablony

Pro emailovou šablonu používejte tagy tables. Vyhněte se jakýmkoliv “margin” nebo “padding” a kódujte pouze s použitím table.

Velikost obrázků

Emailová šablona by měla obsahovat text a nejen obsahovat nejen obrázky, ale i text. Spam filtry nemají rády emaily vytvořené pouze pomocí obrázků. Dále dbejte na to, aby všechny Vaše obrázky nepřesahovaly velikost 400Kb.

Obrázky na pozadí – Background Images

Vyvarujte se background obrázkům. Ne všechny emailové schránky je zobrazují.

Flash – Skriptování

Určitě nepoužívejte ve Vaší emailové šabloně skripty typu javascript, perl a podobně. Spam filtry takový email zablokují.
Rovněž nedoporučujeme používat flash.

Formuláře

Většina velkých poštovních klientů nepodporuje formuláře. Některé schránky je vyloučí a jiné znemožní jejich funkčnost.

Velikost emailové šablony

HTML emailové šablony by neměli překročit šířku více jak 600 px. S nástupem mobilních přístrojů doporučujeme ješte užší email.

Google Firefox

Gmail občas přidá do html emailu tagy typu
div. Pokud příjemce používá firefox HTML email se špatně zobrazuje.

Google Obrázky

Gmail většinou odděluje obrázky a vznikají na emailu mezery. Doporučujeme přidat do HTML kódu do tagu img následující – style=”display:block“. V součastné době je to jediné, co pomáhá.

Rada na závěr. Některé programy na rozesílání emailů si přidávají samy různé html tagy, čímž zaviní, že se email špatně zobrazuje. Pokud příjemce dostane email, který se nezobrazí tak jak má, můžete přijít o dobrého zákazníka.

Zpět na výpis článků