SEO optimalizace pro začatečníky

Pokud se Vaše stránky nezobrazují na první stránce seznamu nebo google, tak jste tady správně. Na našem blogu budeme publikovat články, kde Vám poradíme, co udělat, abyste se s Vaší webovou stránkou dostali do popředí vyhledávačů.
Optimalizace webových stránek pro vyhledávače (SEO) je metoda, která pomáhá dostat webové stránky na první stránky vyhledáváčů.
Tato metoda má dva hlavní faktory On-Pagge a Off-Page.
On-Page faktory – Vše co se nachází na webové stránce.

Off-Page faktory – Odkazy směřující zpátky na Vaší webovou stránku.

Rady jak vylepšit pozici Vaší webové stránky

1. Titulek Stránky
Je jedním z nejdůležitějších on-page faktorů. Titulek stránky je zobrazen nahoře v inernetovém prohlížeči.
Titulek stránky je ve své podstatě informace pro vyhledávače a návštěvníky o obsahu Vaší stránky.
Ujistěte se, že každá Vaše stránka má unikátní titulek a že obsahuje klíčové slovo, na které se chce zobrazit.

2. Meta Tag
Další důležitá součást on-page faktoru. V html kódu v sekci head jsou umístěny tagy

Description – do tohoto tagu dejte vložte popisek Vaší stránky. Použíte v obsahu rovněž klíčová slova. V obsahu použijte rovněž klíčová slova.
Keywords – Největší dva vyhledávače v Čechách seznam a google tag ignorují, ale ostatní vyhledávače stále berou na keywords ohled. Doporučujeme stále přidávat klíčová slova oddělená čárkou.

3. Interní linkování

Interní linky jsou nejen důležité pro vyhledávače, ale rovněž se hodí návštěvníkům Vašich stránek. Pro linkování používejte anchor tag a klíčová slova. Rozhodně nepoužívejte anchor tag u slov typu “klikněte zde”. Spíše tag použijte kolem klíčového slova v textu.

4. Obsah

Nejdůležitější faktor SEO. Vyhledávače milují obsah stránek. Čili pokud chcete, aby Vaše webové stránky byly milovány vyhledávači, tak pište originální, informativní a kvalitní obsah. Je velice důležité přidávat nový obsah na stránky alespoň jednou za 14. dní. Nejjednodušší cestou jak přidávat nový obsah je pomocí blogování.

5. Zpětné odkazy

Stále nejduležitější věc z off-page faktorů. Princip je publikovat text na stránkách nejlépe s vysokým PageRank a SRank a odkazovat na Vaši stránku. Ovšem získávat kvalitní zpětné odkazy na Vaši stránku, není jednoduchý a krátký proces. Více se zpětným odkazům budeme věnovat v dalších příspěvcích.

Těchto 5 bodů považujeme za nejduležitější základ k úspěšné optimalizaci Vašich webových stránek

Zpět na výpis článků